Over Topcold

TOPCOLD is importeur en distributeur van professionele koel-en vriessystemen. Dankzij jarenlange ervaring in de branche begrijpen wij wat er nodig is om op de wensen van de klant in te spelen in een markt die voortdurend in beweging is en dus een flexibele aanpak vereist. TOPCOLD heeft een zeer uitgebreid assortiment, zo biedt TOPCOLD een passende oplossing voor elke aanvraag. Deze aanvragen komen uit alle sectoren van de markt, zoals café’s, restaurants, hotels, bedrijfsrestaurants, bakkers, slagerijen en traiteurs...

About

Over Topcold

De NV Topcold is opgericht in 1993 onder de naam Mondico NV en in 2016 is de maatschappelijke naam omgevormd naar Topcold. We zijn invoerder en verdeler van professionele koelers en richten ons vooral naar de koeltechnieker en professionele installateur van grootkeukens.    

 

 

Jarenlange ervaring

Onze ervaring gaat meerdere decennia terug en het begon eigenlijk allemaal in 1927 met het ontstaan van de firma Albert Gielen. Deze richt nadien de firma Mondial op en richtte zich toe op de verkoop en productie van snij- en weegtoestellen. De firma kent een serieuze bloei maar de oorlog roept een expansie een halt toe.   

About

 

About

Koelkasten, weegtoestellen en snijmachines

Na 1944 worden de activiteiten hervat alsook de productie.  Er wordt gestart met verkoop van koelkasten, letterlijk een kast met ijs, gezien er nog geen koeltechniek was. De productie van weegtoestellen in eigen beheer en snijmachines wordt uitgebreid tot een kleine productiehal met een 15 tal werknemers. 

 

De activiteiten blijven groeien en de familiale traditie wordt verder gezet door de zoon Jos Gielen en diens kinderen, Danny en Marc. Deze laatste richten in 1993 de firma Mondico op, het huidige Topcold.

Momenteel beschikken we over 10.000m² opslagruimte en een permanente voorraad om snelle leveringen te kunnen verzekeren. Onze technische dienst is in eigen beheer met gecertificeerde koeltechniekers.

Meerdere grote afnemers in de drank en horeca sector hebben hun vertrouwen aan ons gegeven en een netwerk professionele verdelers. Deze zowel in België, Nederland, Frankrijk als Luxemburg.

Topcold staat klaar voor u

Wij blijven ons vooral richten tot de professionele installateur en gebruiker van kwalitatieve koelmeubelen.  Door onze kennis selecteren we alleen de beste producten in ons gamma dewelke we aan zeer competitieve prijzen op de markt zetten. We staan met hart en ziel achter onze producten en dit maakt het verschil.

Dat maakt ons tot een gezond, bloeiend en groeiend bedrijf dat gezien de ervaring en familiale traditie zeker uw vertrouwen verdient.

 

Bekijk onze winkel!

Bekijk onze winkel!

Maak een virtuele tour door onze nieuwe locatie van maar liefst 10.000 m² en bekijk onze showroom, magazijnen en kantoren.
Uiteraard ook altijd welkom om ons te bezoeken tijdens onze kantooruren.

ga naar virtuele tour